PRET: 799 E

Nordul SPANIEI&PORTUGALIA

Perioada: 23 iulie 2017

All Tours - Agentie Turism Constanta

Adresa: Constanta, Str. Rascoalei 1907, Nr. 8

Tel: 0341 881 937
Fax: 0728 106 502
Fax: 0341 881 938
E-mail:
office@alltours.ro

ID Oferta: 3002

Nordul SPANIEI&PORTUGALIA

NORDUL SPANIEI & PORTUGALIA

Madrid–Evora–Lisabona–Fatima–Coimbra–Porto–Braga–Vigo– Santiago de Compostela–Leon–Burgos-Bilbao–Zaragoza-Barcelona

Transport Avion TAROM     12 zile de la 799 Euro

PROGRAMUL EXCURSIEI

 

Ziua 1 | BUCURESTI – MADRID

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 06:10 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO415 cu destinatia Madrid. Decolare la ora 08:10, sosire la Madrid la ora 11:15.                         Tur de oras panoramic Madrid: Torres Colon, Plaza Colon, Palacio de Justicia, Biblioteca Nacional, Plaza de Cibeles, Palacio de Comunicaciones, Muzeul Naval. Turul panoramic continua: Plaza Independencia, Banco de Espana, Puerta del Sol, Plaza Mayor, Basilica St. Francisco El Grande. Popas la Palatul Regal, unul dintre cele mai frumoase palate din Europa (vizita exterioara). Turul continua cu Plaza de Espana si celebrul bulevard Gran Via. Transfer la hotel si formalitati de check-in. Incepand cu ora 18:00 vizitarea Muzeului National Prado – Colectiile Permanente. Fondat ca muzeu de pictura si sculptura, "El Prado" contine, de asemenea, o importanta colectie de peste 5.000 de desene, 2.000 de afise, 1.000 de monede si aproape 2.000 de obiecte decorative si lucrari de arta. Sculptura este reprezentata prin peste 700 de lucrari si printr-un numar mai mic de fragmente sculpturale. Superba galerie de tablouri (8.600 de picturi) este factorul care ii confera muzeului renumele international. Indiscutabil, in Prado se afla cele mai mari colectii de lucrari ale spaniolilor Diego Velázquez si Francisco Goya, precum si ale lui Hieronymus Bosch (favoritul Regelui Filip al II-lea al Spaniei). Nota: Intrarea este gratuita pentru vizita libera individuala dupa ora 18:00! Cazare la hotel Holiday Inn Alcala 4* sau similar. 

 

Ziua 2 | MADRID – TOLEDO

Mic dejun. Dimineata, optional, excursie la Toledo–oras monument national, inclus in Patrimoniul UNESCO. Vizita cu ghid local. Situat intre coline si inconjurat de raul Tajo,  fosta capitala a Spaniei vizigo   te este un

adevarat monument. Atractii: Biserica Sf. Toma cu capodopera lui El Greco care ilustreaza “Funeraliile Contelui Orgaz”. Apoi vom face o scurta plimbare pe jos in Cartierul Evreiesc cu Sinagoga El Transito, Muzeul Sefardi, Biserica si Manastirea San Juan de los Reyes construita in timpul “Regilor Catolici”. Intoarcere la Madrid. Dupa amiaza plimbari cu insotitorul de grup in Madrid sau timp liber pentru cumparaturi. Cazare hotel Holiday Inn Alcala 4* sau similar. 

 

Ziua 3 | MADRID – EVORA – LISABONA

Mic dejun. Excursia continua catre pitoreasca Portugalie, iar o prima oprire pentru vizite o vom face in Evora,  a carei furtunoasa istorie si deosebita frumusete a adus-o sub patronajul patrimoniului UNESCO. Capitala a provinciei Alentejo, cunoscuta pentru cea mai renumita podgorie de vinuri din Portugalia, Evora ne ofera imagini spectaculoase: zidurile romane ce inconjoara cetatea, vestigii maure si edificii medievale, precum Catedrala - unul din cele mai importante monumente gotice ale Portugaliei sau Apeductul Agua de Prata - un adevarat triumf al inginerilor si arhitectilor vremii. Plecam catre una din cele mai frumoase capitale europene, Lisabona - un oras ce se intinde pe sapte dealuri si coboara spre raul Tejo, un oras ce aminteste cu usurinta de San Francisco. Cazare hotel 3K Barcelona 4* sau similar.

 

Ziua 4 | LISABONA

Mic dejun. Continuam cu vizitarea capitalei lusitane intr-un tur de oras Lisabona: cartierul Belem – un loc

strans legat de descoperirile maritime portugheze, Manastirea Jeronimos – o capodopera a stilului manuelin,

aflata pe lista Patrimoniului UNESCO, Turnul Belem - Monumentul Descoperirilor Maritime. Ne vom indrepta apoi catre orasul vechi, urcand la Castelul St. George, trecand pe langa Biserica Sf. Antonio si Catedrala. Colina pe care se afla ofera o panorama deosebita asupra orasului. Vom cobori apoi catre strazile pitoresti ale cartierului Alfama – unul dintre cele mai vechi cartiere ale orasului. Dupa pranz, excursie optionala la Sintra-Cabo de Roca-Cascais-Estoril. Declarata de UNESCO patrimoniu universal, Sintra a fost resedinta de vara a Regilor Portugaliei si adaposteste monumente de importanta istorica, exemple clasice ale arhitecturii portugheze. Vizitam celebrul Palat Pena – un adevarat simbol la Portugaliei. Vom continua excursia cu Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale despre care poetul portughez Luis de Camoes scria: “in acest loc se termina pamantul si incepe marea”. Urmeaza o oprire in Cascais, un fost sat pescaresc, care de-a lungul timpului s-a transformat intr-un veritabil centru turistic. Drumul de intoarcere spre Lisabona trece prin Estoril, renumita statiune de litoral unde se afla cel mai mare cazinou din Europa si unde vom face un ultim popas. Cazare hotel 3K Barcelona 4* sau similar.

 

Ziua 5 | LISABONA – FATIMA – COIMBRA - PORTO

Mic dejun. Excursia continua spre Fatima – unul dintre cele mai importante lacasuri de cult dedicate Fecioarei Maria. Se viziteaza Capela ridicata pe locul unde si-a facut aparitia Fecioara. Plecare spre Coimbra unde vom face un scurt popas. Un oras care ocupa un loc special in inimile tuturor portughezilor. Aici a fost fondata in 1290, de catre regele Dinis, prima Universitate din Portugalia fiind una dintre cele mai vechi din lume. Sase dintre regii portughezi s-au nascut in Coimbra – capitala Portugaliei intre 1139 si 1256. Sosire spre seara la Porto. Cazare hotel Beta Porto 4* sau similar.

 

Ziua 6 | PORTO – BRAGA – VIGO – SANTIAGO DE COMPOSTELA

Mic dejun. Tur de oras panoramic Porto: Catedrala, Ribeira – partea veche a orasului (obiectiv protejat de UNESCO), Piata Batalha, gura raului Douro, Turnul Medieval, Podul D. Luis – simbolul orasului construit de celebrul arhitect francez Gustav Eiffel. Inainte de a parasi insorita Portugalie, facem o ultima vizita in unul dintre cele mai mari si mai vechi orase ale Portugaliei – Braga. Excursia continua spre Vigo care este cel mai mare oras galician din nord-vestul Spaniei si totodata cel mai mare port pescaresc al Europei. Vigo este localizat in partea de vest a golfului Ría de Vigo ce patrunde aproximativ 30 km in interiorul continentului, peisajul acesta fiind si principala sa atractie. Scurt popas pentru vizitare. Plecam spre Santiago de Compostela unde ajungem in cursul serii. Cazare hotel Eurostars San Lazaro 4* sau similar.

 

Ziua 7 | SANTIAGO DE COMPOSTELA

Mic dejun. Santiago de Compostela este al 3-lea loc de pelerinaj ca importanta dupa Ierusalim si Roma. In aceasta dimineata vom strabate strazile pietruite ale orasului catre Catedrala impreuna cu pelerinii veniti din toate colturile lumii. Timp liber la dispozitie pentru plimbari cu insotitorul de grup prin orasul sfant, vizite la muzee si biserici. De peste 1000 de ani pelerini din toata lumea strabat mii de kilometri pana la Santiago atrasi de credinta in biserica si Dumnezeu. Cazare hotel hotel Eurostars San Lazaro 4* sau similar. Nota: In aceasta zi nu se foloseste autocarul, deplasarile se fac pietonal si cu mijloacele de transport in comun impreuna cu insotitorul de grup.

 

Ziua 8 | SANTIAGO DE COMPOSTELA – LEON

Mic dejun. Excursia continua spre Leon: Tur panoramic si vizita cu ghid local a celor 3 comori: Catedrala gotica, Panteonul Sfantului Isidoro construit in secolul XI pentru a gazdui moastele sfantului decedat in secolul VII si fatada in stil renascentist a manastirii vechi din San Marco, initial spital pentru pelerini, astfel cum a fost mandatat de catre monarhii bisericii catolice. Continuam cu o plimbare prin centrul istoric: Casa Botines (construita de Gaudi), Palatul “de los Guzmanes” si Piata Primariei. Cazare hotel Santiago de Leon 4* sau similar.

 

Ziua 9 | LEON – BURGOS – BILBAO

Mic dejun. Plecam catre Burgos – leaganul Castiliei, renumit pentru frumoasele edificii ecleziastice. De asemenea, Burgos este si patria eroului national El Cid Campeador ale carui ramasite se afla si azi in Catedrala. Vizita cu ghid local in Burgos: Catedrala si Centrul Istoric. Plecare spre Bilbao si tur de oras Bilbao cu ghid local. Vom vizita partea veche a capitalei Tarii Bascilor - Bilbao, Paseo Arenal, Orasul vechi "Casco Viejo, Siete Calles", locul unde se organizeaza saptamanal piata de duminica, Muzeul de Arta Contemporana Guggenheim – este printre cele mai proeminente si spectaculoase cladiri din lume in stil deconstructivist. Cazare hotel Novotel Bilbao Exhibition Center 4* sau similar.

 

Ziua 10 | BILBAO – ZARAGOZA – BARCELONA

Mic dejun. Parasim Tara Bascilor si continuam spre Zaragoza - un oras al diversitatii si al intrepatrunderii culturilor: romane, crestine, maure si evreiesti. Vizitam Catedrala construita in urma cu 2000 ani la dorinta si in numele Fecioarei Maria. Timp liber in Saragoza si apoi plecare spre Barcelona. Cazare hotel Front Air Congress Barcelona 4* sau similar.

 

Ziua 11 | BARCELONA

Mic dejun. Tur de oras in Barcelona cu vizitarea celor mai importante atractii turistice: Sagrada Familia, Casele Gaudi (vizita exterioara), Parcul Guell (intrare optionala individuala cu plata biletului de intrare la fata locului), Plaza Catalunya. Timp liber la dispozitie pe celebrul bulevard Rambla pentru plimbari pietonale cu insotitorul de grup sau cumparaturi. Se pot vizita in zona: Catedrala, Plaza del Rei, Statuia lui Cristofor Columb, Portul. Dupa pauza, turul continua cu: Arcul de Triumf, Citadella, Muzeul Maritim, Montjuic si Plaza Spania. Scurt popas pe Montjuic pentru stop fotografic si Stadionul Olimpic. Cazare hotel Front Air Congress Barcelona 4* sau similar.

 

Ziua 12 | BARCELONA - BUCURESTI

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO422 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 11:30, sosire la Bucuresti pe aeroportul Otopeni la ora 15:35. Sfarsitul pachetului de servicii.

Date de plecare: 23 Iulie

Tarife calculate pentru un grup de 40 platitori

·         799 Euro adult loc in camera dubla                

·         640 Euro copil 2-11,99 ani in camera cu 2 adulti

·         762 Euro al treilea adult in camera dubla                   

·         1067 adult loc in camera single    

 

Servicii incluse:

·         Zbor direct la dus Bucuresti => Madrid, Compania TAROM

·         Zbor direct la retur Barcelona => Bucuresti, Compania TAROM

·         Cazare 11 nopti cu mic dejun inclus la hoteluri de 4* astfel:

·          2 nopti cazare Hotel Holiday Inn Alcala 4* sau similar Madrid

·          2 nopti cazare Hotel 3K Barcelona 4* sau similar Lisabona

·          1 noapte cazare Hotel Beta Porto 4* sau similar Porto

·          2 nopti cazare Hotel Eurostars San Lazaro 4* sau similar Santiago de Compostella

·          1 noapte cazare Hotel Santiago de Leon 4* sau similar Leon

·          1 noapte cazare Hotel Novotel Bilbao Exhibition Center 4* sau similar Bilbao

·          2 nopti cazare Hotel Front Air Congress 4* sau similar Barcelona

·         Transport cu autocar propriu NOU (mai putin ziua 7 conform normelor AETR)

·         Tururi de oras la Madrid, Lisabona, Porto, Santiago de Compostela, Leon, Burgos, Bilbao, Saragoza, Barcelona

·         Ghizi locali la Bilbao, Burgos si Leon

·         Vizitele si excursiile din program la Toledo, Evora, Fatima, Coimbra, Braga, Vigo

·         Vizita la Muzeul Prado

·          Ghid insotitor din partea agentiei

 

Servicii neincluse:

·         Taxele de aeroport si combustibil: 150 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 15 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)

·         Taxele de oras, acolo unde se aplica (se achita la receptia hotelurilor)

·         Asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)

·         Bacsis pentru soferi si ghizi locali

 

Excursii optionale (Tarife valabile pentru minim 30 de participanti)

·         Excursie la Sintra, Cabo de Roca, Cascais & Estoril

Tarif: 50 Euro/persoana si include: transport autocar, ghid insotitor, bilet de intrare Palatul Pena, bilet de bus local pentru accesul la Palatul Pena

·         Excursie la Toledo

Tarif: 50 Euro/persoana si include: transport autocar, bilete de intrare la Catedrala si Sinagoga, ghid local, ghid insotitor

 

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

        Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia

        Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni

        Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

 

        Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

Companii Aeriene

De la All Tours puteti achizitiona bilete la urmatoarele linii aeriene

Companii Aeriene