PRET: 899 E

INDIA, inceputul unei povesti de dragoste

Perioada: 30.10-08.11.2017

All Tours - Agentie Turism Constanta

Adresa: Constanta, Str. Rascoalei 1907, Nr. 8

Tel: 0341 881 937
Fax: 0728 106 502
Fax: 0341 881 938
E-mail:
office@alltours.ro

ID Oferta: 3014

INDIA, inceputul unei povesti de dragoste

INDIA, inceputul unei povesti de dragoste Transport Avion KLM   10 zile de la 899 Euro

DELHI – VARANASI - KHAJURAHO - AGRA – JAIPUR

 

30 – 31 Octombrie    BUCURESTI – AMSTERDAM – DELHI  

Intalnire cu reprezentantul Agentiei la aeroportul Henri Coanda la ora 04:00 pentru imbarcare pe zborul Companiei KLM KL 1372 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 06:00, sosire la Amsterdam la ora 08:05. Imbarcare pe zborul KL 871 cu destinatia Delhi cu decolare la ora 12:35. Sosire in Delhi la ora 01:00 in data de 31 octombrie. Transfer la hotel si cazare. Program liber pentru odihna. Suntem in capitala Indiei, o combinatie captivanta de elemente vechi si moderne, impartita in doua parti principale: Old Delhi si New Delhi. In aceasta dupa-amiaza descoperim printr-un tur partea noua a orasului. Vizitam Minaretul Qutub, acest turn spectaculos de 72 m inaltime, gravat cu versuri din Coran, construit de Qatb-ud-Din-Aibak in sec. XIII-lea pentru a-si sarbatorii victoria in fata regilor hindusi. Din anul 1993 face parte din Patrimoniului UNESCO. Continuam cu Mormantul lui Humayun, o bijuterie arhitecturala in stil Indo-Persan, construit la cererea sotiei imparatului, sursa de inspiratie pentru Taj Mahal. Trecem pe langa Poarta Indiei o arcada de 42 m inaltime construita de britanici in onoarea soldatilor indieni care au murit in primul razboi mondial. De aici se pot observa Rastrapathi Bhawan resedinta prezidentiala (fosta resedinta regala) si Sansad Bhavan (Cladirea Parlamentului). Cazare la Hotel Hilton Baani Square 4* sau similar.

 

01 Noiembrie    DELHI 

Mic dejun. Astazi descoperim vechiul Delhi. Turul incepe cu vizita la Raj Ghat monument dedicat memoriei lui Mahatma Gandhi. Drumul ne poarta pe langa Fortul Rosu spre Moscheea Jama Masjid (Moscheea Vineri), una dintre cele mai mari din Asia. A fost extravaganza arhitecturala a imparatului Shah Jahan, cel care a construit popularul Taj Mahal, 5.000 de mestesugari fiind folositi la ridicarea ei. Este punctul principal al musulmanilor din Delhi, cu o capacitate de 20.000 de persoane. Cazare la Hotel Hilton Baani Square 4* sau similar.

 

02 Noiembrie   DELHI – VARANASI

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul cu destinatia Varanasi. Sosire in inima spirituala a Indiei, Varanasi. Varanasi nu poate fi descris in cuvinte, el trebuie experimentat. Este cel mai vechi oras lucuit din India si unul dintre cele mai vechi locuri de pelerinaj hindus din lume. Temple inghesuite, strazi serpuite, alei largi pline cu pelerini si barbati sfinti, preoti hindusi care daruiesc ofrande zeilor, toate acestea sunt Varanasi. Un alt nume al orasului este „cel luminos”, fiind considerat capitala zeului Shiva. Lumina din temple atinge cerul albastru, murmurul rugaciunilor este acoperit de clopotele templelor, iar toate ghaturile sunt acoperite de umbrele de soare, sub care stau brahmani care protejeaza sufletele mortilor. Dupa amiaza, vizitam Sarnath, locul unde Buddha isi face pentru prima oara cunoscuta invatatura si tot aici apar primii calugari ai comunitatii budiste. Noaptea locurile din Varanasi sunt de o frumusete rara. O vizita la Varanasi fara ghaturi ar fi incompleta, astfel spre seara ne vom bucura de aceasta experienta. Cazare la Hotel Ideal Tower 4* sau similar.

 

03 Noiembrie   VARANASI - KHAJURAHO

Inainte de rasarit facem o plimbare cu barca pe Fluviul Gange, participand astfel la cel mai emotionant act de credinta al pelerinilor hindusi. Cand primele raze de soare lumineaza mii de credinciosi coboara spre Gange si se scalda in mod festiv pentru a executa ritualurile vechi de mii de ani. Ne intoarcem la hotel pentru a servi micul dejun.               Dupa micul dejun, tur de oras de ½ zi. Templul Kashi-Vishwanath, cu domurile sale aurii constituie impreuna cu fluviul, cel mai sfant loc pentru toate grupurile religioase ale hinduismului; Bharat Mata Mandir, inaugurat de Mahatma Gandhi, un templu unic dedicat Mamei Indiei, sunt doar cateva dintre cele mai importante atractii pe care le descoperim. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul cu destinatia Khajuraho. Intalnire cu ghidul local si transfer la hotel. Dupa-amiaza, descoperim acest tinut care stimuleaza gandirea si fantezia. In Khajuraho a trait, luptat si dominat intre secolele al X-lea si al XII-lea puternicul popor Chandella. La apogeul dominatiei lor le-au consacrat zeilor temple din profunzimea unui popor, care era concentrat asupra vietii spirituale. Arhitectura si sculpturile erotice in piatra sunt de o armonie desavarsita, fiind unice in toata tara. Sunt ilustrate sentimentele umane, precum si dragostea spirituala si fizica. Unul dintre principiile hinduismului spune ca, iubirea sexuala este o forma de energie, din acest motiv reprezentarea ei pe peretii templelor a venit natural. Din 85 de temple au ramas intr-o conditie foarte buna 22. Seara, va invitam la un show de lumina si sunet. Transfer la hotel. Cazare la Hotel Clarks Khajuraho 4* sau similar

 

04 Noiembrie   KHAJURAHO – JHANSI – AGRA

Mic dejun. Excusia continua astazi catre Jhansi, nu inainte de face un popas pentru vizitarea Templele Orchha, care vorbesc si astazi despre zei inca in viata. In Orchha este venerat ca rege Lordul Ram, despre care se crede ca ziua conduce Ayodhya, iar noaptea calatoreste catre Orchha. Vom vizita fortul Jehangir Mahal, construit in anul 1606; continuam cu Raj Mahal – renumit pentru picturile sale murale si Rai Praveen Mahal – un minunat palat construit in jurul gradinilor Anand Mahal. Ne indreptam catre gara din Jhansi pentru a ne imbarca in trenul cu destinatia Agra. Plecare la ora 18:40 si sosire la ora 21:10 in Agra (vagoane dotate cu aer conditionat). Sosim in Agra si transfer la hotel. Agra, orasul imparatilor, este medievala, cu ulite inguste si magazine multicolore. Cazare la Hotel Clarks Shiraz 4* sau similar.

 

05 Noiembrie    AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR

Mic dejun. Suntem in orasul care gazduieste una dintre cele sapte minuni ale lumii noi, Taj Mahalul pe care il vizitam in cursul diminetii. Frumusetea diafana este data de mamura alba, adusa de la 300 km si transportata de o flota de peste 1000 de elefanti. Au fost necesari 22 de ani si 20.000 de oameni pentru construirea lui. Povestea Taj Mahal-ului este una despre iubirea care depaseste moartea. Construirea lui a fost ceruta de imparatul Shah Jahan in onoarea sotiei sale Mumtaz Mahal. Casatoriti timp de 19 ani, confidenta in toate problemele statului, i-a daruit imparatului 14 copii. A murit la nasterea ultimului copil, iar Shah Jahan a fost devastat si l-a construit in memoria ei, gazduind totodata si mormantul ei. Poarta principala se aseamana unui val, pe care femeile Indiei il poarta in noaptea nuntii. Impresioneaza prin armonia dimensiunilor si a spatiului folosit, combinand arta indiana si persana.

Continuam turul cu Fortul Agra, un exemplu de arhitectura mogula. Vizitam Sala de Audiente Publice si Pavilioanele Regale. Ne imbarcam in autocar si ne intreptam catre Jaipur. In drum spre Jaipur, vizitam Fatehpur Sikri, capitala imperiala a lui Akbar in sec. al XVI-lea. A fost abandonata la doar cativa ani dupa ce a fost construita in momentul in care fantanile locale au fost secate. Ruinele au fost bine pastrate fiind aproape neschimbate. Cand a fost ridicat intial, tot complexul, incluzand palatele si moscheele, depasea marimea unui oras precum e Londra. A fost construit din gresie extrasa din dealul pe care era situat, cladirile palatului fiind inspirate din stilul indian local. Dupa acesta vizita ne continuam drumul spre Jaipur. Suntem in tinutul Rajasthan. Acest taram magic plin de culoare si exuberanta impresioneaza turisti cu orase pictate, temple si palate spectaculoase, forturi impunatoare, elefanti impodobiti, obiecte de artizanat colorate, muzica folk si dansuri.Transfer la hotel. Cazare la Hotel Park Regis 4* sau similar.

 

06 Noiembrie    JAIPUR

Mic dejun. Jaipur (Orasul Roz) construit in 1727 de maharajahul Sawai Jaisingh II era initial gri deschis, insa in 1883 in cinstea vizitei printului Albert s-a poruncit sa fie vopsit in culoarea specifica de bun venit, roz. Acest loc fabulos este bogat in istorie, cultura si arhitectura. Unicitatea orasului este conturata de uluitoare forturi si palate glorioase, care amprenteaza trecutul regal bogat, hoteluri sofisticate de prima clasa, turbane colorate care creeaza un traseu printre minunatele bazare pline cu lucruri de negociat, sariuri fluturand care capteaza privirea precum fluturii, dezlantuirea soferilor de ricsa care trasporta turisti si localnici, seninatatea gradinilor luxuriante. Vom porni in aventura rajastana cu fabulosul Fort Amber, candva capitala locuitorilor minas (primii din aceasta zona). Maharaja Mansingh, comandatul suprem al armatei imparatului Akbar, a inceput constructia fortului in sec. al XVII-lea. Inaintea construirii Palatului Orasului in Jaipur, Fortul Amber a fost sediul central al puterii. Fortul este inconjurat de metereze fortificate si are vedere la Lacul Moat. La fort se poate ajunge cu jeepurile, insa o varianta inedita de a urca este pe elefanti pictati in culori pastelate. Odata ajunsi in varf, va intampina portile masive, pavilioane cu coloane, si palate care amintesc de gloria si bogatia orasului Amber. Poate cea mai interesanta este Sheesh Mahal, palatul oglinzilor, ai carui pereti sunt incrustati cu motive deosebite de oglinda, pentru iluminare fiind suficienta lumina de la o singura lumanare care se reflecta in multitudinea de oglinzi. Ne intoarcem in Jaipur si facem un stop pentru a admira una dintre cele mai frumoase imagini ale orasului Hawa Mahal (Palatul Vanturilor). Fatada extraordinara are 953 m de ferestre construite special pentru a fi folosite de doamnele de la palat pentru a privi lumea de pe strada fara a fi observate. Continuam turul orasului Jaipur cu Palatul Orasului, un complex coplesitor de palate, gradini si curti interioare. Muzeul Palatului detine o colectie de manuscrise rare, arme, costume, covoare si picturi in miniatura. Mergem catre Jantar Mantar, Observatorul Astronomic. Construit in 1726 este una dintre cele 5 minuni astronomice ale lui Sawai Jai Singh si chiar si astazi face previzuni exacte. Spre sfarsitul turului vom explora pietele locale. Intoarcere la hotel. Cazare la Hotel Park Regis 4* sau similar.

 

07 Noiembrie    JAIPUR - DELHI

Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, imbarcare in autocar si transfer la Delhi. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare la Hotel Hilton Baani Square 4* sau similar.

 

08 Noiembrie    DELHI - AMSTERDAM - BUCURESTI

Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei KLM KL 872 cu destinatia Bucuresti via Amsterdam.

Decolare la ora 03:15 si sosire la Amsterdam la ora 07:40. Imbarcare pe zborul KL 1373 cu destinatia Bucuresti la ora 09:20. Sosire pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 13:05. Sfarsitul pachetului de servicii.

 

Tarife calculate pentru un grup de 25 platitori

  •   899 Euro adult loc in camera dubla                
  • 1120 Euro adult loc in camera single        

 

Nota: Tarifele in EURO au fost calculate la un curs de 1 EUR=1,05 USD. In cazul in care moneda europeana EUR sufera o depreciere mai mare de 2% in raport cu USD (curs mai mic de 1,03 EUR pentru 1 USD), tarifele se vor recalcula la plata finala cu 21 de zile inainte de plecare!

 

 

Servicii incluse:

·         Bilet de avion Bucuresti – Delhi, via Amsterdam, Compania KLM

·         Bilet de avion Delhi – Bucuresti, via Amsterdam, Compania KLM

·         Bilet de avion Delhi – Varanasi, companie locala

·         Bilet de avion Varanasi – Khajuraho, companie locala

·         Bilet de tren Jhansi – Agra

·         Cazare 08 nopti cu mic dejun:

Ø      Early check-in Delhi in noaptea sosirii:           Hotel Hilton Baani Square 4* sau similar

Ø      2 nopti la Delhi:                                   Hotel Hilton Baani Square 4* sau similar

Ø      1 noapte la Varanasi:                          Hotel Ideal Tower 4* sau similar

Ø      1 noapte la Khajuraho:                       Hotel Clarks Khajuraho 4* sau similar

Ø      1 noapte la Agra:                                Hotel Clarks Shiraz 4* sau similar

Ø      2 nopti la Jaipur:                                 Hotel Park Regis 4* sau similar

Ø      1 noapte Delhi:                                   Hotel Hotel Hilton Baani Square 4* sau similar

·         Transferuri aeroporturi – hoteluri – aeroporturi

·         Transport cu autocar local, dotat cu aer conditionat, conform itinerariului

·         Tururile, vizitele si excursiile din program

·         Biletele de intrare la obiectivele nominalizate in program

·         1 plimbare cu elefantul (altenativa la jeep-uri) la Fortul Amber in Jaipur

·         1 plimbare cu barca pe Fluviul Gange in Varanasi

·         1 plimbare cu ricsa in Varanasi

·         Ghizi locali

·         Insotitor roman de grup

 

Servicii neincluse:

-          Taxele de aeroport zboruri intercontinentale: 499 Euro/persoana

(se pot modifica pana la data emiterii biletelor)

-         Taxele de aeroport zboruri interne: 50 Euro/persoana

-          Taxa de viza + taxa procesare documente de catre agentie: 55 Euro/persoana (viza se obtine din tara)

-          Supliment demipensiune (7 cine): 85 Euro/persoana (se achita din tara)

-          Asigurarea medicala de calatorie

-          Asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)

-          Bacsisurile pentru ghizi si soferi (se achita la fata locului insotitorului de grup)

-          Excursiile optionale

-          Alte servicii decat cele mentionate in program

 

Acte necesare pentru obtinerea vizei ELECTRONICE de INDIA (nu mai este necesara prezenta la ambasada):

ü       1 fotografie in format digital color, pe fundal alb cu fata intreaga, fara sapca, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, fara ochelari

- Format imagine: JPEG

- Dimensiune: minim 10 KB si maxim 300 KB

- Inaltimea si latimea pozei sa fie egale:

§        dimensiuni minime 350 pixeli (latime) X 350 pixeli (inaltime)

§        dimensiuni maxime 1000 pixeli (latime) X 1000 pixeli (inaltime)

ü                   Copie electronica in format PDF dupa prima pagina a pasaportului cu detalii persoanale: nume, data nasterii, numarul de pasaport, etc.  Verificati ca pasaportul sa fie valabil pentru cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie, cu minim 2 pagini consecutive libere pentru aplicarea stampilei la sosire.

-          Format: PDF

-          Dimensiune: minimum 10 KB si maximum 300 KB

ü       copie dupa cartea de identitate

ü       daca ati mai avut viza de India aplicata pe un alt pasaport, copie dupa aceasta

ü                   formularul transmis de agentie completat

ü       asigurare medicala valabila pe perioada calatoriei

ü       telefon de contact (indicat telefonul mobil)

 

Termen de inscriere: Minim 4 saptamani inainte de data plecarii.

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

        Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia

        Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni

        Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

        Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

   

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

Ø       Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!

Ø        Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.

 

·  TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de INTERRA TRAVEL cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.

·    Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.

·    Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.

·    Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie ( autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Touroperatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Touroperator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.

·    Daca Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.

·    Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.

·    Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.

·    Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta

DOCUMENTE DE CALATORIE

PASAPORTUL valabil 6 luni de la data returului

 

·    Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.

·    Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

·    Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90

zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)

·    Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

·    Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.

·    In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.

·    Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.

 

·    Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

Companii Aeriene

De la All Tours puteti achizitiona bilete la urmatoarele linii aeriene

Companii Aeriene